Ebba Busch till vänster

Allt du behöver veta om Ebba Busch

Vem är Ebba Busch?

Ebba Busch är en svensk politiker som tjänstgör som biträdande statsminister och energi- och näringslivsminister i Sveriges regering. Hon är även ledare för Kristdemokraterna.

Busch började sin karriär inom politiken 2002 då hon valdes in på Uppsalas kommunfullmäktige. 2010 valdes hon till riksdagen och har sedan dess haft olika poster inom svenska regeringen. 2019 utsågs hon till näringslivs- och energiminister, vilket efterträddes av att hon 2021 tillträdde som biträdande statsminister.

Hur gammal är Ebba Busch?

Hon föddes i Uppsala den 11 februari 1987 och har studerat på Uppsala universitet samt Lunds tekniska högskola. Hon blev vald till miljöpartiets ledamot av riksdagen 2014 och har sen dess varit en aktiv medlem och även stått för många initiativ inom miljö, energi och industri.

Har Ebba Busch familj?

Mellan 2013-2019 var hon gift med Niklas Thor, fotbollsspelare i IK Sirius. Tillsammans har de två barn, en son och en dotter.

Var bor Ebba Busch?

Ebba Busch bor i Uppsala, Sverige. Hon köpte en lägenhet på Ebba Busch Hus, ett lyxigt bostadskomplex som ligger i centrala Uppsala. Lägenheten är inredd med moderna möbler och ger utsikt över stadens skyline.

Busch har även ett hus i Stockholm som hon brukar använda när hon har officiella sammanträden eller annan arbete för att representera regeringen

Vad har kd degerfors för koppling till Ebba Busch?

KD Degerfors är en politisk organisation som stödjer den svenska regeringen och dess ledare Ebba Busch. Föreningen har sin bas i Uppsala, hemstaden för Ebba Busch. Detta gör det lätt för dem att samarbeta med henne och få andra medlemmar på plats för att bemöta olika politiska frågor som rör landet.

KD Degerfors är ett viktigt verktyg som hjälper till att sprida information om den svenska regeringens arbete, men organisationens mest betydelsefulla insats är stödet till Ebba Busch. Genom att anordna regelbundna seminarier och annan aktivitet erbjuder de alla nyckelmedlemmar inom regeringen den nödvändiga utbildningen och stödet som behövs för att kunna fungera effektivt och professionellt under hela mandatperioden.

Ebba Busch och Ultima Thule skandalen

Ebba Busch, Sveriges vice statsminister och energi-, närings- och näringsminister har varit aktuellt nyligen på grund av ett inlägg av KD Degerfors på Instagram. Inlägget innehöll en bild på Ebba Busch som liknade ett skivomslag från det nationalistiska bandet Ultima Thule.

Inlägget togs snabbt ner efter att det uppmärksammats att det hade likheter med skivomslaget från det nationalistiska bandet. Detta väckte en debatt om huruvida detta var avsiktligt eller inte, och vad det kan betyda för KD:s politiska drömmar.

Ebba Busch Thor har tidigare uttalat att hon inte anser att SD är ett rasistiskt parti, trots M-ledaren Anna Kinberg Batras åsikt i frågan. Detta har ytterligare ökat spekulationerna om varför KD Degerfors lade upp den här bilden på Ebba Busch som liknar ett skivomslag från Ultima Thule.

Vad tjänar Ebba Busch?

Ebba Busch Thor har aldrig pratat offentligt om sin lön som vice statsminister. Enligt en rapport från Sveriges riksdag är standardlönen för stats- och regeringschefer 167 830 kronor per månad. I denna lön ingår också tjänstepension och avdrag för eventuella skatt för detta år. Det är dock inte bekräftat att Ebba Busch Thor faktiskt har samma lön som sin titel anger.

Vad har Ebba Busch för utbildning?

Hon har en magisterexamen i filosofi från Uppsala universitet. Dessutom har hon läst media, journalistik och kommunikation vid Göteborgs Universitet, vilket innebär att hon även besitter en god förmåga att använda media för att förklara politiska frågor på ett pedagogiskt sätt.

Ebba Busch Thor har även läst vid Evry Högskola, en teknisk-teoretisk skola som erbjuder tekniska utbildningar och yrkesintroduktioner inom data- och informationsvetenskap. Hennes erfarenhet av detta område gör henne till en mycket kompetent ledare när det gäller allt som rör modern teknik och IT-politik.