donald trump frågor

Det du alltid undrat om Donald Trump

När avgick Trump?

Donald Trump avgick som USA:s president den 20 januari 2021. Trump lämnade Vita huset sent på morgonen samma dag, efter att ha förberett sig för att åka med Marine One. Han och hans fru Melania lämnade Washington DC efter fyra år som president.

Under sin tid i Vita huset lovade Trump att ”vi kommer tillbaka på något sätt”. Trots att han inte deltar vid Joe Bidens invigning, har han inte gett upp hoppet om en framtida politisk comeback.

Vilka benådade Trump?

Donald Trump lämnade Vita Huset som president den 20 januari 2021. Under sina sista timmar i tjänst benådade han över 70 personer, inklusive kända rappare och politiker. Dessa benådningar har skapat debatt om huruvida de var rättfärdiga eller inte.

Trump hade möjlighet att benåda sig själv och sin familj, men valde att inte göra det. I stället fokuserade han på att ge kortare straff till 143 personer som dömts för brott som korruption, våldsbrott och narkotikasmuggling. Bland dem finns Steve Bannon, arkitekten bakom Trumps seger i presidentvalet 2016.

Hur många röster fick Trump?

I USA:s presidentval 2020 vann den tidigare vicepresidenten Joe Biden presidentposten med 306 elektorsröster till Donald Trumps 232 elektorsröster. Trump vann folkomröstningen i 30 delstater, totalt 74 223 744 röster jämfört med Bidens 81 283 098 röster. Trots detta kunde Biden säkra en avgörande seger på grund av sin framgång i viktiga stater som Pennsylvania och Michigan.

Sammantaget fick Donald Trump 74 miljoner röster i USA:s presidentval 2020.

Hur gammal är Donald Trump?

Donald Trump är född den 14 juni 1946 och är därför 75 år gammal. Han har tjänat som den 45:e presidenten i USA från 2017 till 2021. Trump har blivit känd för sina politiska karriärer, media personlighet och affärsmässiga framgångar.

Vad säger Trump om Ukraina?

Donald Trump har sagt att han skulle kunna avsluta kriget mellan Ukraina och Ryssland ”inom en dag”. Den före detta amerikanska presidenten har uppmanat sina diehard-supportrar att stödja honom, men han har inte gett några specifika detaljer om hur han skulle gå tillväga.

Enligt Trump skulle kriget stoppas ”nu” och det är lätt att göra. Han har anklagat den nuvarande administrationen för att ha orsakat konflikten, men han har inte gett några specifika detaljer om vad som måste göras för att lösa situationen.

Trump har också påstått att Ryssland aldrig skulle ha invaderat Ukraina om han hade varit president. Han har dock inte gett några detaljer om hur hans planerade lösning skulle se ut.

Hur påverkar Trump Sverige?

Donald Trump har haft stor påverkan på Sverige sedan han tillträdde som USA:s president 2017. Han har lovat att skapa ett stort antal jobb i USA, omförhandla handelsavtal och införa importtullar på stål med 25 procent. Dessa åtgärder kan ha en direkt inverkan på Sveriges ekonomi.

Vad gör Trump nu?

Donald Trump har fortsatt att vara en central figur i den amerikanska politiken, även efter att han lämnade Vita huset. Han har uttryckt sitt stöd för konservativa värderingar och har fortsatt att kritisera demokratiska ledare. Nyligen publicerade Department of Justice en 845-sidig rapport som sade att ”den centrala orsaken” till stormningen av Capitol Hill den 6 januari 2021 var ”en man, tidigare president Donald Trump, som många andra följer”.

Trump har också använt sociala medier för att sprida sina åsikter om olika ämnen, inklusive Biden-administrationens politik och rykten om hans egen framtid. Han har också rest runt landet för att tala inför olika grupper som stödjer honom.

Vad säger Trump om Putin?

Donald Trump har länge haft en nära relation med Rysslands president Vladimir Putin. Under sitt presidentskap hyllade Trump Putin vid flera tillfällen och försvarade honom mot kritik från andra världsledare. I en intervju med Fox News 2021 sa Trump att Putin ”visste att han inte skulle bråka med mig” när kriget i Ukraina började under Biden-administrationen.

Hur många gånger har Donald Trump varit gift?

Donald Trump har varit gift tre gånger. Hans första fru var den sena Ivana, som han lämnade för Mara Maples. De gifte sig 1977 i en hemlig ceremoni och skildes 1991 efter att haft rubriker om Trumps affär med Maples. Han gifte sig sedan med Marla Maples 1993 och de skildes 1999. Donald Trump träffade sin tredje fru, Melania Knauss, på en nattklubb i New York City medan han var på en dejt med någon annan. De gifte sig 2005 vid Episcopal Church of Bethesda-by-the-Sea i Palm Beach, Florida. Deras son Barron William Trump föddes 2006.

Hur gammal är Melania Trump?

Melania Trump är född den 26 april 1970 och är 53 år gammal. Hon föddes i Novo Mesto, Slovenien (det tidigare Jugoslavien) till föräldrarna Viktor och Amalija Knavs. Melania Trump har tjänat som USA: s första dam från 2017 till 2021 som hustru till President Donald J. Trump. Hon är den andra Första Damen som är född utanför USA.

Hur många barn har Trump?

Donald Trump har inte fått några egna barn. Han har dock fem barn från tre äktenskap: Donald Trump Jr., Ivanka Trump, Eric Trump, Tiffany Trump och Barron Trump.

Vilket parti tillhör Trump?

Donald Trump är en amerikansk politiker som har varit den 45:e presidenten i USA sedan 2017. Han började sin karriär som demokrat men bytte parti till republikaner innan han vann presidentvalet 2016. Republikanska partiet har förändrats mycket under Trumps tid som president och många av de som följer honom har skapat en ny vinge inom partiet som bara bryr sig om att stödja Trump.

Vad händer om Trump fälls i riksrätt?

Donald Trump är den första presidenten som ställs inför riksrätt. Om han fälls i riksrätten, kommer det att innebära att han inte kan bli vald till president igen. Det skulle också betyda att han riskerar att få en böter eller ens hamna i fängelse.

Riksrättsprocessen mot Trump har tagit sin början och ledamöterna i USA:s representanthus har än en gång röstat för att ställa honom inför riksrätt. Försvaret som Donald Trump presenterar är att hans handlingar inte var olagliga och att detta bara är ett politiskt spel från demokratiska partiet.

Hur rik är Trump?

Donald Trump är en av de rikaste individerna i världen. Han har ett uppskattat nettovärde på 2,5 miljarder dollar, enligt tidningen Forbes. Trumps rikedom kommer från en mängd olika källor, inklusive fastighetsinvesteringar, affärsprojekt och hans tv-program The Apprentice.

Trump började sin karriär inom fastighetsutveckling i New York City på 1970- och 1980-talen. Han fortsatte med att bli en framgångsrik affärsman och tv-personlighet, och så småningom blev han USA:s president 2017-2021.

Vad vill Trump göra med USA?

Donald Trump har skakat om den politiska världen sedan han blev den första personen utan regerings- eller militärerfarenhet som någonsin blivit vald till president i USA 2016. Sedan dess har många undrat vad han kommer att göra med USA under sin tid som president.

Under Trumps tid som president har Amerika förändrats på många sätt, från ekonomi till utrikespolitik. Han har även skapat en oöverträffad ekonomisk boom och lyckats genomföra flera stora politiska reformer. Det finns dock fortfarande mycket oklarhet om vad som kommer att hända med USA om Trump vinner valet 2024.