president joe biden

Frågor och svar om Joe Biden

När blev Biden president?

Joe Biden svors in som USA:s 46:e president den 20 januari 2021. Sedan dess har han arbetat för att återställa USA:s ledarskap och bygga upp våra samhällen bättre igen.

President Biden får sällskap av vicepresident Kamala Harris, First Lady Dr. Jill Biden, Second Gentleman Douglas Emhoff och kabinettet i hans administration. Han har också lanserat en kampanjsida för att ge uppdateringar om hans planer för USAs framtid.

Hur gammal är Joe Biden?

Joe Biden är nu den 46:e presidenten av USA och har varit i kontorsstolen sedan 2021. Han föddes den 20 november 1942, vilket gör honom till 78 år gammal. Joe Biden har representerat Delaware i 36 år i senaten innan han blev den 47:e vicepresidenten i USA. Som president har Biden lovat att bygga upp ett bättre Amerika, växa ekonomin och ge familjer mer andningsrum.

Hur gammal är Jill Biden?

Jill Biden är den nuvarande första damen i USA och fru till president Joe Biden. Hon föddes den 3 juni 1951, vilket gör henne 69 år gammal.

Dr Jill Biden har haft en lång och framgångsrik karriär som utbildare, militärmamma, bästsäljande författare och nu First Lady. Som förespråkare för utbildning och militärfamiljer har hon arbetat för att göra skillnad i många människors liv. Hon är också en mormor som älskar att umgås med sin familj.

Hur många röstade på Biden?

Presidentvalet i USA 2020 gav ett rekordstort valdeltagande, med mer än 159 miljoner röster. Av dessa röster fick Joe Biden 81 283 485 röster, vilket säkrade honom segern och gjorde honom till USA:s 46:e president.

När flyttar Biden in i vita huset?

När Joe Biden segrar över president Donald Trump, kommer han att flytta in i Vita huset den 20 januari 2021. Redan sedan ett par dagar har 75 tjänstemän arbetat för ett övertagande av Vita huset. Denna historiska dag kommer inte bara att innebära en ny president, utan även en ny medlem till familjen Biden – schäfervalpen Commander.

När ska Biden hålla tal?

Joe Biden ska hålla sitt årliga tal inför nationen den 3/31/2023. Det kommer att ske mitt under ett rasande krig i Ukraina och en coronapandemi som går in på sitt tredje år. Biden har offentligt uttryckt oro över den israeliska rättsreformen som lades på is tidigare i veckan, och har skrivit under flera presidentordrar om klimat- och miljöfrågor. Han har även stoppat nya oljerättigheter. Under talet förväntas Biden prata om USA:s national security strategy, samt Nord Stream-sabotaget som fått stor spridning på sociala medier.

Hur många barn har Biden?

Joe Biden har fyra barn. Hans äldsta son, Joseph Robinette ”Beau” III, dog 2015 efter att ha kämpat mot hjärntumör. De andra tre barnen är Robert Hunter, Naomi Christina ”Amy” och Ashley Biden. Joe Biden har också fem barnbarn från sina söner Beau och Hunter samt dottern Ashley.

Vad händer om Biden dör?

Om Joe Biden skulle gå bort skulle det vara en tragisk händelse för USA och världen. Som USA:s 46:e president har Joe Biden varit ledande på många områden, från utrikespolitik till sjukvårdsreformer. Han har också varit en förespråkare för social rättvisa och jämlikhet, vilket gjort hans förlust ännu mer förödande.

Joe Bidens död skulle ha en enorm inverkan på det politiska landskapet i USA. Det skulle lämna en vakans i det ovala kontoret som skulle behöva fyllas snabbt, vilket skulle kunna leda till en maktkamp inom det demokratiska partiet. Dessutom kan det leda till förändringar i politisk inriktning såväl som förändringar i allianser med andra länder.

Oavsett vad som händer kommer Joe Biden alltid att bli ihågkommen för sina bidrag till amerikansk politik och samhället i stort. Han kommer att fortsätta att inspirera människor runt om i världen med sitt budskap om hopp och framsteg långt efter att han är borta.